Perearstid kinnitavad: HPV-vaktsiin on ohutu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Emakakaelavähk on raske ja kurnav haigus nii patsiendile endale, tema lähedastele kui ka kogu ühiskonnale. Emakakaelavähki haigestumus üha suureneb, Eestis on haigestumine võrreldes Põhjamaadega sagedasem.

Eesti Perearstide Selts kinnitab, et HPV- ehk inimese papilloomiviiruse vastane vaktsineerimine on tõenduspõhine ja ohutu meetod emakakaelavähki haigestumise vältimisel. Eesti Perearstide Selts toetab HPV-vastast vaktsineerimist.

Viimasel ajal tekkinud vaktsineerimisteemalises diskussioonis on kerkinud küsimused, kas HPV vastu vaktsineerida ning millised on võimalikud kõrvaltoimed ja tüsistused. Perearste teeb murelikuks vaktsineerimisega hirmutamine ja peamiselt emotsioonidel põhinevate arvamuste esiletoomine. Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liikme doktor Karmen Jolleri sõnul on tõenduspõhine info vaktsineerimise ohutuse kohta arstile ja patsiendile võrdselt oluline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles