Mäng teeb rüblikud toidutargaks

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekti “EmpowerKids” raames haritakse ka Rakvere lapsi. Rakvere kolledži õppejõud Mirjam Pooland rääkis toidurühmadest  nii loovalt, et kogu tarkus jäi väikestele pähe.
Projekti “EmpowerKids” raames haritakse ka Rakvere lapsi. Rakvere kolledži õppejõud Mirjam Pooland rääkis toidurühmadest nii loovalt, et kogu tarkus jäi väikestele pähe. Foto: Meelis Meilbaum

Tarkust, et toiduga ei mängita, jagati meile lapsepõlves iga päev. Tõsi see on. Täna on natuke teisiti: Rakvere Triinu lasteaia põnnid on “katsejänesed”, kelleni tuuakse mängu ja lusti kaudu toidu- ja liikumistarkusi. Lapsed võtavad õpetussõnad rõõmuga vastu ja teavad targalt toitumisest ehk rohkemgi kui emad-isad.

Lapsed tõstavad kätt ja Mirjam Pooland, Rakvere kolledži õppejõud, projekti üks koolitajatest loeb tõstetud käed kokku: “Üks, neli, kuus.” See on vastus tema küsimusele, kui paljud lapsed sõid hommikusööki. Kuus last pole päeva käivitamiseks miskit söönud. Palakestki. Mirjam vangutab pead ja on aru saada, et ka treenerina töötavale naisele vastus ei meeldi.

Väike poiss nagu rosin ütleb, et tema igatahes ei taha hommikuti süüa. Teine nutikas sell teatab, et lasteaeda jõudmisega oli nii tuline kiire, et ei jõudnud süüa. See on isegi arusaadav. Aga kas ka tervislik?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles