Jõululapsel oli tulekuga kiire: tilluke Maigert sündis kodus issi käte vahele

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõululaupäeval külastas Rakvere haigla sünnitusosakonda jõuluvana, kes heldinult vaatas jõuluimet ja kuulas põnevusega päevavanuse Maigerti maailma sündimise lugu. Beebi ema Triinu rõõmustas taadi külaskäigu üle.
Jõululaupäeval külastas Rakvere haigla sünnitusosakonda jõuluvana, kes heldinult vaatas jõuluimet ja kuulas põnevusega päevavanuse Maigerti maailma sündimise lugu. Beebi ema Triinu rõõmustas taadi külaskäigu üle. Foto: Marianne Loorents

Perekond Rohtlale oli tänavune jõuluaeg eriline. Võimas, ootamatugi. Nende perre tuli neljas poiss, pesamunal oli jõulureedel sündimisega nii suur rutt, et ta nägi ilmavalgust kodus.

23. detsembril kell viis hommikul avas pereema Triinu silmad ja tundis, et valu läbistab keha. Miski oli teistmoodi tundes, mida ta viimasel ajal kogenud oli. Ometi oli selles midagi tuttavat. Ilmselt tuleb haiglasse sünnitama minna, mõtles ta. Ta ei mallanud veel õndsat und magavat pereisa Margust äratada. Küll jõuab. Naine võttis mehe telefoni ja hakkas äpi abil mõõtma tuhude vahet. “Kümme minutit, aga keegi ei lähe sellise valuvahega haiglasse,” sõnas Triinu Rohtla. Kell oli umbes tunni jagu edasi tiksunud, kui ta otsustas mehe äratada. “Ütlesin, et lähme kell kaheksa haiglasse, jõuame natukene varem. Aega on,” rääkis naine.

Vähehaaval tõusis ta üles. Vannitoas tundis ta nii suurt valusööstu, et pidi hingamisele keskenduma. Ta mõistis, et nüüd on see käes. Triinu jagas Margusele korralduse poisid vanavanemate juurde viia. Õnneks oldi Rakveres vanemate juures. “Siis läheme haiglasse, pole rabelemist,” sõnas ta veel Margusele. Mees oli ära mõne hetke. Naastes oli kiire juba käes. “Margus küsis üle ukse, et kas me ikka jõuame ise sünnitusmajja,” rääkis Triinu Rohtla. Vastus, mis Triinu suust kõlas, üllatas teda ennastki. Margust veel rohkem. “Ütlesin, et ei. Kutsu kiirabi,” meenutas naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles