Estonian Cell alustas süvamere-väljalasutoru avariiremondi ettevalmistusega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seoses nädal tagasi avastatud Estonian Celli süvamere-väljalasutoru lekkega tehti eelmise nädala lõpus tuukriuuring, mille selgitustega raport anti ettevõttele üle eile. Estonian Celli juhatuse liikme Siiri Lahe sõnul oli avastatud leke ettevõtte jaoks ootamatu ja ebameeldiv sõnum, kuid õnneks ei kujuta see ohtu inimeste tervisele ega keskkonnale. Ettevõte alustas väljalasutoru avariiremondi ettevalmistusega.

“Eelmisel reedel kontrollisid tuukrid Kunda lahes Estonian Celli süvamere-väljalasku ja tuvastasid umbes ühe kilomeetri kaugusel kaldast kaks väiksemat vigastust ning ühes kohas torude nihke. Täpset lekke suurust ei olnud võimalik määrata ohutust ja piiratud nähtavust arvestades,” selgitas Lahe.

Esialgse uuringu raporti alusel arutas ettevõte eile väljalasutoru vigastusi koos tuukrite ja ekspertidega. Toru eluiga oleks pidanud olema vähemalt 50 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles