Too kapist välja: noortelt oodatakse pöörast ja julget kreisimoodi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiharidusega Rakvere kultuurikeskuse direktori Krõõt Nõmmela-Mehide idee on teha Rakveres noorte sõu.
Kunstiharidusega Rakvere kultuurikeskuse direktori Krõõt Nõmmela-Mehide idee on teha Rakveres noorte sõu. Foto: Meelis Meilbaum

Lääne-Virumaa noortel on erakordne võimalus oma kõige hullumeelsemad ideed moelavale tuua. Et märtsis Rakvere gümnaasiumi aatriumis demonstreerida ägedaid ja vahvaid kollektsioone, on praegu viimane aeg olla inspiratsioonile valla. Lubatud on kõik: pöörane, kallis, meeletu, odav, lahe ja muidugi hullumeelne.

Kunstihariduse ja -hingega Rakvere kultuurikeskuse direktoril Krõõt Nõmmela-Mehidel sündis vahva idee. Ta võttis kampa ka Rakvere eragümnaasiumi disainiõppesuuna erialaainete õpetaja Gitta Nõgu. Tundus, et Rakvere on nõnda kreisi linn, et siin võiks toimuda üks raamist väljas üritus ka noortele. Mõeldud-tehtud. Märtsiks on plaanitud noortesõu, kus kõik hullumeelsed saavad oma loomingu lavale tuua.

Enne veel, kui loominguline virvarr sünnib, tuleb aga leida loodavale kandev idee. Kuidas küll? Vaba laskumine pole üldse keeruline, ütles idee üks vedaja Gitta Nõgu inspiratsiooni otsimise ja leidmise kohta. “Tuleb anda võimalus,” lausus ta. Et noortes on lennukust, tunnetas ta mõni aeg tagasi, kui tema koolis rääkis tänapäevasest kunstist Sigrit Lõhmus. Noortele lasti helisid, mida on tekitanud erinevate materjalide sünergia. “Õpilased joonistasid samal ajal. Joonistuselt nägi, kus olid tugevad helid ja mis emotsioone need noortele tekitasid,” rääkis Nõgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles