Katusealune tahab korralikku tuulutust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kivikatusel on mõni kivi katki läinud, on võimalik seda asendada.
Kui kivikatusel on mõni kivi katki läinud, on võimalik seda asendada. Foto: Sille Annuk / Postimees

AS-i Toode müügijuht Erki Loigom on seda meelt, et katuse eluiga sõltub peamiselt materjalivalikust, aga ka katuse kui terviku reeglipärasest toimimisest.

“Peamine on korralik tuulutus,” ütleb AS-i Toode müügijuht Erki Loigom. “Näeme vanade talumajade pööningul ju sarikaid ja roove, mis kõlisevad kuivusest. Tänapäeval ei ole pööningud enam nii vabalt tuulduvad ja see esitab tuulutuse korrektsele läbimõtlemisele ja teostamisele täiendavaid nõudeid.”

Oluline on katusekatte valimise ajal mõista ja teadvustada konkreetsele katusele sobiliku katte tehnilisi omadusi. “Näen iga päev, kuidas väga lamedale katusele paigaldatakse plekkkatuse profiil, mis ei ole selleks otstarbeks mõeldud. Arvestada tuleb, et kaks sama kaldega viilkatust ei pruugi olla näiteks lumesulamise või sajuvee voolamise seisukohalt samasugused,” nendib ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles