Teatrilaval kisub asi hullemast hullemaks

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Purde lavastab loo, kus teatris tehakse teatrit: professionaalsed näitlejad  kehastuvad amatöörideks, kes peavad iga hinna eest saama mängitud kriminäidendi.
Elina Purde lavastab loo, kus teatris tehakse teatrit: professionaalsed näitlejad kehastuvad amatöörideks, kes peavad iga hinna eest saama mängitud kriminäidendi. Foto: Marianne Loorents

Kuigi Elina Purde suhtub komöödiatesse jahedalt, naerutas “Hullemast hullem” ta peaaegu hingetuks. Loo, kus harrastusnäitlejad üritavad etendada mõrvalugu, toob ta lavale Rakvere teatris.

Olete taas lavastamas kunagises kodulinnas Rakveres. Aastal 2013 tõite välja lastetüki “Hobune, kes kaotas prillid ära”. Miks olete seekord valinud eksimuste komöödia “Hullemast hullem”?

Tegemist on minu ettepanekuga ja enda leitud materjaliga. Nägin etendust 2013 augustis festivalil Edinburgh Fringe. Nähtu jäi mind kummitama, pool aastat hiljem kirjutasin trupile ning ütlesin, et sooviksin seda materjali ka Eestis lavastada. Minu suureks rõõmuks saatsid nad mulle juba kahevaatuseliseks kirjutatud näidendi, mida palusid hoida veel salajas. Nii meie suhtlus algas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles