Kahjuritõrjuja Üllar Kondi põhilisteks tööandjateks on hiired, rotid ja prussakad

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollast värvi prussakate ja teiste putukate tõrjumiseks kasutatav mürgiprits ning rotilõks on Üllar Kondi põhilised töövahendid.
Kollast värvi prussakate ja teiste putukate tõrjumiseks kasutatav mürgiprits ning rotilõks on Üllar Kondi põhilised töövahendid. Foto: Marianne Loorents

Maailmas on riike, kus prussakate söömine on sama tavapärane nagu hammaste pesemine. Mitmel pool peetakse neid lausa delikatessiks. Iga päev leiavad varjulist eluviisi harrastavad putukad tee umbes kahe miljardi inimese toidulauale.

Maarjamaal peetakse prussakate ja mitmete teiste tüütute kahjuritega armutut võitlust. Lääne- ja Ida-Virus on selle eesotsas oma ala proff, 54-aastane rakverlane Üllar Kond. Tema ametinimetus ongi kahjuritõrjuja.

Samas ei hävita ta pelgalt kahjureid, vaid on ka erapooletu ekspert, kes nõustab ja koostab audiitoritele trendianalüüse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles