Kunda sadam hoidis eelmise aasta näitajaid

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aastal külastasid kaubalaevad Kunda sadamat 487 korda, mida on 73 võrra rohkem kui 2016. aastal.
Möödunud aastal külastasid kaubalaevad Kunda sadamat 487 korda, mida on 73 võrra rohkem kui 2016. aastal. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Heitlikust aastalõpust hoolimata ülemöödunud aasta näitajad säilitanud Kunda sadama mullune kaubakäive ulatus 1,5 miljoni tonnini.

Sadama direktor Aleksander Nikolajev nimetas mullust aastat stabiilseks. “Lõpetasime sisuliselt sama tulemusega, mis 2016. aastal,” rääkis ta. “Kuna me sõltume väga palju metsa- ja puidusektorist, on selge, et eelmise aasta viimased viis kuud olid natuke heitlikud, sest puidueksport on praegu toorme puuduse tõttu tugevalt häiritud. Nägime seda väga selgelt ka oma numbritest. See oli peamine põhjus, miks suuremat kasvu ei toimunud, kui võibolla esialgu eeldasime. Positiivne mõju oli seotud sellega, et meie enda tsemenditehase kaupade osakaal suurenes. Seda eelkõige tänu tsemendi ja klinkri suurenenud ekspordile. Need kaks mõjurit tasakaalustasid üksteist ja seeläbi lõppes aasta stabiilse tulemusega.”

Sadama kaubakäibest moodustas suurema osa ümarpuidu eksport, mis vähenes eelmisel aastal 12,8 protsenti ja ulatus ligi 0,53 miljoni tonnini. Hakkpuitu viidi välja 0,27 ja põllumajandussaadusi 0,1 miljonit tonni. Vähenemine oli vastavalt 4,8 ja 8,3 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles