Harrastusteatrite tipp sündis näitetrupis KaRakTer

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrastusnäitetrupi KaRakTer lavastus “Mida talle öelda ehk Tigu”.
Harrastusnäitetrupi KaRakTer lavastus “Mida talle öelda ehk Tigu”. Foto: Ester Põldma

Möödunud nädalal Võrus toimunud XV harrastusteatrite riigifestivalil võidutses näitetrupp KaRakTer leedu lavastaja Nerijus Gedminase käe all valminud lavastusega “Mida talle öelda ehk Tigu”, mis räägib loo tüdrukust nimega Ida, noorest prostituudist, täpsemalt – tema viimastest hetkedest enne enesetappu, vastasseisust oma kaitseingliga ja lühimälestustest varasemast elust.

KaRakTer MTÜ juht Ivo Leek rääkis, et on väga tänulik Eesti Harrastusteatrite Liidule võimaluse eest teha koostööd välisriigi lavastajaga. “Meile on see hindamatu kogemus,” sõnas Leek. Tema väitel ei valminud lavastus küll lihtsalt, kuid raskusi seljatades jõuti sihile. “Meie edu võtmesõnaks ongi koostöö, KaRakTeriga lõid kaasa Alice Siil Rakvere Linnanoorte Näitetrupist, Robin Täpp RGG Karlast, Merle Ruzitš Tapalt TaVaRa teatritrupist, kes asendas viimasel hetkel Riina Vaherit,” rääkis Leek.

Riigifestivali žüriisse kuulusid lavastaja ja dramaturg Urmas Lennuk, kõnetehnika õppejõud Toomas Lõhmuste ja teatrikriitik Rait Avestik. Urmas Lennuki sõnul oli žürii otsus peapreemia KaRakTerile anda üksmeelne. Vaidlusi tuli tema sõnul ette vaid selle üle, kas trupp ei vääriks mitte rohkem preemiaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles