Rakvere koolihooneid hakkavad kaunistama ja rikastama vahvad seinamaalingud

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere põhikooli seinal hakkavad ronima akrobaadid.
Rakvere põhikooli seinal hakkavad ronima akrobaadid. Foto: Erakogu

Krutskivend Toots ja südamlik Arno kaunistavad varsti seinamaalingul Rakvere linnaruumi. Need kuulsad tegelased pole ainsad, kes hakkavad seinal lugusid jutustama. Linnas saab lausa neli hoonet omapära juurde. Kogu ilu avatakse Eesti juubeliaastal ägedate noortepidudega.

Nõtked kaunid akrobaadid, kes pannakse Rakveres laste päevakeskusesse tulijate pilku püüdma, on kunstnikuhariduse ja -hingega Rakvere kultuurikeskuse direktori Krõõt Nõmmela-Mehide erilised lemmikud. Imelised tegelased tantsisklesid tema hinge lapsepõlvehõnguga, mida tulvas ühest võidutööst. “Minu vanaisa, kes oli kehalise kasvatuse õpetaja, on olnud seal majas asunud kooli direktor. Sel seinamaalingul on vaade minevikku, ajalukku,” kõneles Nõmmela-Mehide.

Maalingud majadel on kütkestanud Krõõt Nõmmela-Mehidet juba ammu. Kui seltskond aktiivseid ja noorusliku mõtlemisega inimesi kokku tuli ja arutas, kuidas suurprojekt EV 100 Rakvere linnapildis nähtav võiks olla, meenus Nõmmela-Mehidele ammune mõte ja see sobis kui kirss tordile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles