Mart Rauba - riimiköögis podiseb muusika iga päev

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Rauba.
Mart Rauba. Foto: Meelis Meilbaum

Juba vanarahvas ütles: räpp on sitaks lahe. Ei arva nii? Peaksid arvama, sest Rakvere on selline pull linn, kus elanike hulga kohta on räppareid päris palju. Tõenäosus kuulda head räppi just siin on päris suur. Ja no vanarahvas ju ei eksi.

Seda, et räpp sitaks lahe on, ütles tegelikult Mart Rauba alias McLord või Masta Robusta või hoopis üks pool kaheliikmelisest bändist Öökülm. Mardiga kokku saades ja juttu ajades ei jää muljet, et tegemist on räppariga, sest vastupidiselt oma lavaolekule on ta pigem tagasihoidlik ja räägib üpris aeglaselt.

Kuna päevatööst juhtub olema hommikupoolik vaba, ei varja ta, et ärkas just, ja tellib ettekandjalt turgutuseks ühe kohvi. Piimaga. Ja suhkrut läheb kõvasti – maias. Mardi alias’te taga peituvad eri rollid, sest muusikud on, nagu ikka, tegevad mitmel rindel. McLord on Mart ise ehk tema kui räppar. Öökülm on kaheliikmeline: räpib McLord ja biite seab DJ Melkker.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles