Sumovägilane pälvis väärika autasu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa au ja uhkus Kaido Höövelson koos abikaasaga autasu vastu võtmas. Maikuust kavatseb endine sumokuulsus perega päriselt Eestimaale tagasi kolida.
Eestimaa au ja uhkus Kaido Höövelson koos abikaasaga autasu vastu võtmas. Maikuust kavatseb endine sumokuulsus perega päriselt Eestimaale tagasi kolida. Foto: Olga Makina

Barclay de Tolly Sõprade Klubi andis Keila-Joa lossis Schloss Fall toimunud uusaastaballil üle aumärgi endisele profisumomaadlejale Kaido Höövelsonile.

Eestimaa Au ja Uhkuse esimese ordeni pälvis 2015. aastal Estonia klaverivabriku omanik pianist Indrek Laul ning mullu ooperiprimadonna Annely Peebo. Viimane aumärgi läänevirulase pintsakule kinnitaski.

Klubi aumärk omistatakse inimestele, kes toovad oma tegevusega Eestile tuntust väljaspool kodumaad ja aitavad meie riiki suuremaks teha. “Kahtlemata on see väga suur au, kui vaadata kasvõi neid, kes klubisse kuuluvad ning oma valiku langetasid,” lausus Kaido Höövelson. Eestiga seotud väejuhi Barclay de Tolly klubi liikmeskonnas on näiteks ka maailmakuulus helilooja Arvo Pärt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles