Rakveres võeti mõõtu isetehtud kelkudel

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikima liu tegi Rakvere endine linnakunstnik Teet Suur.
Pikima liu tegi Rakvere endine linnakunstnik Teet Suur. Foto: Meelis Meilbaum

Teist aastat järjest korraldas Rakvere kultuurikeskus vallimäel isetehtud kelkude võistluse, mis mõistagi oli seotud vastlapäevaga.

Kultuurikeskuse direktor Krõõt Nõmmela-Mehide selgitas, et tänavu oli mullusega võrreldes kaks erisust. Esiteks jäeti ära eelregistreerimine, sest inimesed teevad otsuseid spontaanselt. Teiseks ei mõõdetud liu pikkust, vaid pikima liu lõpppunkti pandi lipuke. Kui keegi sellest mööda tuhises, siis tähistas lipuke juba uut pikimat liugu.

Kultuurikeskuse juhi sõnul osales võistlusel kümmekond kelku. Lisaks liu pikkusele hinnati sõiduvahendi ägedust ja turvalisust. Viimasega ei saanud eriti kiidelda liitlasvägesid esindanud britid Tapa kaitseväelinnakust. Nende kelgu valmistas insener, kes paraku ise võistlusele tulla ei saanud, sest oli haigevoodis. Kelk ise aga oli tehtud vanast katuseplekist ja metallist detailidest, mis kaitseväelinnakus kätte juhtusid, ning nägi ohtlik välja. Brittidel endil olid küll kiivrid peas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles