Kirjanduse kompassinõel võbeles kohvilaual

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auhinnale kandideerivad Vahur Afanasjevi “Serafima ja Bog­dan”, Rein Raua “Kell ja haamer”, Eva Koffi “Sinine mägi” ja Mats Traadi “Valge maja”.
Auhinnale kandideerivad Vahur Afanasjevi “Serafima ja Bog­dan”, Rein Raua “Kell ja haamer”, Eva Koffi “Sinine mägi” ja Mats Traadi “Valge maja”. Foto: 4 x repro, shutterstock, montaaž

Kohvitassi taga, kus aega mõõdeti kella ja haamriga, liikus jutt valgest majast üle siniste mägede Peipsiveereni. Kõneks võeti Virumaa kirjandusauhinna kandidaadid. Otsus langeb täna.

Kirjanduskohvikus, mis avab Lääne-Virumaa keskraamatukogus uksed kord aastas, et raamatusõbrad saaksid öelda sõna sekka Virumaa kirjandusauhinnale kandideerivate teoste arutelus, oli tänavu vaatluse all neli teost.

Auhinnale, mis tõstab pjedestaalile eesti ajalugu käsitlevaid teoseid, kandideerivad Vahur Afanasjevi “Serafima ja Bog­dan”, Rein Raua “Kell ja haamer”, Eva Koffi “Sinine mägi” ja Mats Traadi “Valge maja”. Kena sinimustvalge kombinatsioon, kui lähtuda raamatute pealkirjadest ning Pepisiveere saagat illustreerivatest Peeter Alliku gravüüridest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles