Robootika tõmbab lapsed käima

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robootikatund Lääne-Virumaa keskraamatukogus: Marion Talli aitab ülesannet lahendada siis, kui lapsed tunnevad, et nad ise lahendust välja ei nuputa. Ta soovib robootikateemasid tulevikus ka raamatutega ühendada. “Ja ehk astuvad nad enne või pärast ringi lasteosakonnast ka läbi,” ütles Talli.
Robootikatund Lääne-Virumaa keskraamatukogus: Marion Talli aitab ülesannet lahendada siis, kui lapsed tunnevad, et nad ise lahendust välja ei nuputa. Ta soovib robootikateemasid tulevikus ka raamatutega ühendada. “Ja ehk astuvad nad enne või pärast ringi lasteosakonnast ka läbi,” ütles Talli. Foto: Marianne Loorents

Kui Lääne-Viru keskraamatukogus kuulutati reede õhtuks välja robootikaringi infotund, loodeti, et hea, kui töönädala lõpul mõnigi huviline läbi astub. Aga neid tuli kaheksakümmend – nii palju ei mahtunud ühte ruumi äragi.

Säärane huvi ületas nii robootikaringi juhendaja, raamatukogu lasteosakonna raamatukoguhoidja Marion Talli kui ka Rasmus Kitse ja Moonika Kõrre ootused. Viimased asutasid MTÜ Dragonite, mis ringide tegevusi koordineerib.

“Mind motiveeris kõike seda ette võtma isiklik kogemus. Olen näinud kõrvalt oma poja arengut läbi robootika, olnud toeks võistluste ettevalmistusel ja käinud kaasa elamas,” ütles Moonika Kõrre, kelle 14-aastane poeg Kristofer-Rudolf Kõrre juhendab robootikaringe Sõmeru lasteias ja teeb võistlustel juba ka kohtunikutööd. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles