Lipu heiskamisele elas kaasa rekordhulk rahvast

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii palju silmapaare pole kunagi varem vabariigi aastapäeval lipu heiskamist Rakvere linnuse õues jälginud.
Nii palju silmapaare pole kunagi varem vabariigi aastapäeval lipu heiskamist Rakvere linnuse õues jälginud. Foto: Ain Liiva

Oma kodumaa, tillukese Eesti vabariigi üle ollakse uhke. Uhkus peegeldus laupäeva kargel hommikul kõigi nende inimeste nägudelt, kes olid tulnud Rakvere linnusesse päikesetõusu ajal lipu heiskamist jälgima ja kõlaval häälel hümni laulma.

Ürituse üks korraldajatest, Rakvere kultuurikeskuse direktor Krõõt Nõmmela-Mehide ütles, et vabariigi 100. sünnipäeval oli võrreldes varasemate aastatega tõepoolest erakordselt palju inimesi tulnud jälgima, kuidas sinimustvalge kell 7.29 linnuse torni tõuseb.

“Kui eelnevatel aastatel tuli lipu heiskamist vaatama umbes 70 inimest, siis täna [läinud laupäeval –  toim.] oli kogunenuid vast 300,” lausus kultuurikeskuse juhataja, lisades, et loodetavasti said inimesed hea emotsiooni ja see toob nad ka järgnevatel aastatel 24. veebruaril kodust välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles