Kiri: kuidas elame?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiri.
Kiri. Foto: Kamilla Selina Lepik

Kui küsida inimestelt, kuidas nad elavad, kuuleb mitmesuguseid vastuseid. Antud ikka oma mätta otsast. Isegi leplikud pensionärid on kahte leeri jagunenud: ühes need, kes ei tööta, ja teises need, kes veel ametis käivad ning saavad head palka. Esimesed on rahul, sest pension tõuseb rohkem kui kunagi varem, aga teised nurisevad, sest hakkavad maksma suuremat tulumaksu.

Kindlasti peaksid rõõmustama ka kolme ja enama lapsega noored pered, sest lastetoetus kolmanda lapse sünni järel ju suurenes. Nii pikka vanemahüvitise saamise ja lapsega kodus olemise võimalust kui Eestis pole vist kuskil mujal.

Aga alati leidub virisejaid, kes kunagi ja mitte millegagi rahul ei ole. Olgu siis võimul reformi- või keskerakond. Tõese pildi saaks rahva meeleolu kohta siis, kui teaks, kui palju on rahulolevaid ja kui palju rahulolematuid inimesi. Põhjendatud kriitika on edasiviiv jõud. Ka Mart Laar ütles, et siis on halvasti, kui rahvas valitsusega rahule jääb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles