Getter Jaani küberkiusamisest: oli tunne, nagu oleks visatud sada nuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljatar Getter Jaani rääkis kaamera ees avameelselt paljudele noortele üle Eesti kogetud küberkiusamisest.
Lauljatar Getter Jaani rääkis kaamera ees avameelselt paljudele noortele üle Eesti kogetud küberkiusamisest. Foto: Ann Hiiemaa

Reede hommikul oli mitme Rakvere kooli õpetajaks tuntud lauljatar Getter Jaani. Muidugi polnud tal võimalik end kloonida, vaid ta andis programmi “Tagasi kooli” raames e-tunni ja rääkis lastele kiusamise õudusest elektroonilistes suhtlusvahendites. 

Õpetaja Getter Jaani küsib heliseva häälega, keda on internetis kiusatud. Rakvere reaalgümnaasiumi kolmanda ja neljanda klassi lapsed vastavad: tõusevad üksikud käed. Teine kontroll, kelle sõbraga seda on tehtud, toob juba väiksemat sorti kätemere.

Getter vastuseid ei näe, ometi tunnistab ilus, armas ja andekas lauljatar, et on küberkiusamist kogenud. Mitte vähe. Esimest ehmatust koges Getter siis, kui läks tuntud telesaatesse “Eesti otsib superstaari”. Ta ei suutnud mõista, miks teda materdatakse selle eest, mida talle nii meeldib teha. Ta tajus, et isegi üks halb kommentaar nullib kümned kaunid ja positiivsed. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles