Seksuaalvähemuste koor värbas lauljaid õpilaste seast (9)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmselt on selle aasta oktoobris toimuval Festhearti  filmifestivalil pealtvaatajatel võimalik kuulda seksuaalvähemuste koori Vikerlased.
Ilmselt on selle aasta oktoobris toimuval Festhearti filmifestivalil pealtvaatajatel võimalik kuulda seksuaalvähemuste koori Vikerlased. Foto: Marianne Loorents

Ühes Rakvere koolis oli infotahvlil kuulutus, millega kutsuti lapsi liituma homode ja lesbide kooriga Vikerlased. Kui koolidirektor sellest kuulis, lasi ta kuulutuse maha võtta.

Lääne-Virumaa suurima kooli, Rakvere reaalgümnaasiumi direktor Martti Marksoo rääkis, et kool ei ole koht, kus tegeleda usulise, parteilise või seksuaal­erisuste reklaamiga. “Inimestel on eri vaated ja kalduvused. Ühelt poolt tuleb kõigi vastu üles näidata sallivust, mida ka koolis õpetatakse, kuid samas annab selliste erisuste reklaamimine võimaluse teatud inimrühmadele või erakondadele protestiks ja sildistamiseks,” sõnas Marksoo. Ta lisas, et parem on selleks mitte põhjust anda ja jääda traditsiooniliste väärtuste propageerijaks.

Mõne kuu tegutsenud LGBT kooriga liitumise üleskutse kohta ütles Rakvere gümnaasiumi direktor Aivar Part, et lühend ei pruugi avada asja olemust. “Ma ei saa öelda, et see lühend ajab harja punaseks, igasugu lühendeid on olemas,” sõnas Part, kes otsustaks reklaami üle, rääkides esmalt selle ülespanijatega.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles