Nädala kaja: susserdamine ei kao kuhugi

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Herm.
Toomas Herm. Foto: Meelis Meilbaum

Lõppeva nädala üheks märksõnaks võiks olla susserdamine. Sellel on kuritegevusega vähemalt üks ühine joon. Kuigi kuritegevus justiitsministeeriumi statistika järgi aastate jooksul väheneb, ei kao see lõplikult kuhugi. Nagu susserdaminegi.

Õiguskantsler Ülle Madise võttis sel nädalal sõna ja ütles muu hulgas, et riigireformi sildi all on kulutatud hoomamatu hulk rahva raha struktuurikastikeste joonistamisele. Tema sõnul pole vähimatki kahtlust, et ministeeriumiametnikke on liiga palju.

Kui Rakvere endine abilinnapea Kairit Pihlak mullu töö kaotas, kandideeris ta detsembris Kuusalu vallavanemaks. Ei valitud. Abikäe ulatas ministrist kaaserakondlane Urve ­Palo ja alates 22. jaanuarist töötab Pihlak täiskohaga ettevõtlus- ja tehnoloogiaministri nõunikuna töötasuga 2600 eurot kuus. Siin võikski lugu lõppeda, aga ei. Kairit Pihlak jätkas – hoolimata vähemalt minu arust heast töökohast – tööotsinguid. Veebruaris ei osutunud ta valituks Haljala abivallavanema kohale, kuhu kandideeris. Üleeile lõppes Kadrina vallavanema kohale kuulutatud konkursi tähtaeg. Ei tea, kas 16 sooviavalduse seas on ka Pihlaku oma, küll aga tean, et ta tundis selle koha vastu huvi. Hoolimata sellest, et Kadrina vallavanema 2000-eurone töötasu jääb ministri nõuniku palgale alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles