Ideede laadast kasvas välja koosõppimine

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samamoodi kui ideede laadal, saavad lapsed ka koosõppimise päeval proovida ja katsetada, teha midagi uut ja põnevat. Sel korral on aga märksa enam aega süvenemiseks.
Samamoodi kui ideede laadal, saavad lapsed ka koosõppimise päeval proovida ja katsetada, teha midagi uut ja põnevat. Sel korral on aga märksa enam aega süvenemiseks. Foto: Marianne Loorents

Hulk aastaid igal kevadel Lääne-Virumaa kooliõpilastele palju põnevust pakkunud ideede laat on oma aja ära elanud. See aga ei tähenda,  et noortele ka tänavu midagi põnevat ei pakutaks, vastupidi: 6. aprillil stardib elamusterohke klassist-välja-koolipäev “Õpime koos 2018!” – 67 töötuba enam kui neljakümnelt ettevõttelt ja asutuselt üle terve Rakvere.

Päeva ühe korraldaja, Lääne-Viru arenduskeskuse noorte ettevõtlikkuse programmi juhi Anu Oja sõnul oli ideede laat küll põnev, kuid õpifookus kippus ettevõtmisel ajapikku ära kaduma. “Hakkasin mõtlema, miks me seda teeme: ajame kokku tuhatkond last üle terve maakonna,” kõneles Oja.

Päeva “Õpime koos 2018!” korraldamiseks sai ta inspiratsiooni mullu aprillis Rakvere reaalgümnaasiumis toimunud huvitavast õpipäevast, mis oli täidetud oskajate inimeste juhitud töötubadega. “Rakvere reaalgümnaasiumi eesti keele õpetajate ainesektsioon korraldas projektipäeva “Mina ka!”. See mulle meeldis, mõtlesin, et midagi sellist võiksime meiegi proovida,” rääkis Oja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles