Riigigümnaasiumi saaga: emotsioonid ei aita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuhu peaks tulema riigigümnaasium?
Kuhu peaks tulema riigigümnaasium? Foto: Meelis Meilbaum

Samal teemal: artikkel “Muinsuskaitse: Pikk tänav on Rakvere linna sünnikoht” 16. märtsi Virumaa Teatajas, pöördumine “Käitugem loogiliselt!” (21. märtsi Virumaa Teatajas Riigigümnaasiumi planeeringust)

Käesolev artikkel käsitleb laiemalt Virumaa Teataja veergudel elavat arutelu tekitanud riigigümnaasiumi temaatikat. Pöördumises olev väide “Praeguseks on selgunud, et riigigümnaasiumi kavandamine ringteele on põhinenud kas otseselt valedel või siis tänaseks kehtetuks muutunud eeldustel” on lugejaid eksitav. Muinsuskaitse ei keela riigigümnaasiumi rajamist ajaloolise koolimaja baasile aadressil Vabaduse 1. Võime eeldada, et muinsuskaitse seab piirangud.

Samuti ei pea paika väide, nagu oleks “muinsuskaitseamet linna esindajatega kohtudes avaldanud tungivat poolehoidu sellele, et Rakvere gümnaasium arendataks riigigümnaasiumiks”, kuna ametlikku kohtumist muinsuskaitse esindajatega antud küsimuses pole linnal aset leidnud ja sellekohast muinsuskaitseameti seisukohta linna esindajatel pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles