Veidemanni memorandum

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Veidemann oli võtnud kaasa raamatud, mis  on tema elu kirjandusmaailmas oluliselt mõjutanud. Ta tunnistas, et taolist soni nagu Jacques Prévert’il raamatukaanel, kannab ta tänini.
Rein Veidemann oli võtnud kaasa raamatud, mis on tema elu kirjandusmaailmas oluliselt mõjutanud. Ta tunnistas, et taolist soni nagu Jacques Prévert’il raamatukaanel, kannab ta tänini. Foto: Tiina Kriisa

Kirjandusteadlane Rein Veidemann ei taha rääkida kuulajatega üle laua, vaid silmast silma. Ta nihutab tooli stendi ette, millel tema raamatud. Alustab kõnelemist inimesest kui universumist.

Rein Veidemanni – kirjandusteadlase, ajakirjaniku, kirjaniku ja õppejõu esinemise teema on “Elu kirjanduses ja kirjandusega”. Kirjandusteadlane lausub, et igaüks meist on universum, ja meenutab ütlust “teise inimese sisse ei näe”. Ta on tulnud kõnelema oma suhtest kirjandusega, avama oma sisekosmost.

Pärnu “vaeste-patuste alevist” võrsunud mehe juttu teedest ja radadest kirjandusilmas, mida ta jälgib nüüd pealinna tuiksoone Gonsiori tänava veerest, on tulnud Lääne-Virumaa keskraamatukokku kuulama pool saalitäit kirjandusteadlikke daame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles