Renessansiballil tantsiti maailmast kõrvale

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere kultuurikeskuses toimunud renessansipäevadel anti tantsu kaudu edasi suhteid ja tundeid.
Rakvere kultuurikeskuses toimunud renessansipäevadel anti tantsu kaudu edasi suhteid ja tundeid. Foto: Marianne Loorents

Rakvere rahvamajas valitses laupäeval teine aeg. Taassünniks nimetatud renessansi tantsude ja muusika kaudu anti osalejatele võimalus siseneda sellesse aega.

Teises ajas olemine ongi see, mis paneb Janno kahel korral nädalas tantsima. Tartu vanatantsuansambli Saltatriculi tantsutundides on mees osalenud seitse aastat ja talle tundub, et õppimine läheb ludinal, kuid tantsud, need on üha keerulisemad. Mis lõbu on ühel mehel harjutada gooti, renessansi ja barokiaja tantse?

“Vastus sellele on see, et ma saan. Ühest küljest on see midagi täiesti teistsugust igapäevast. Tantsimine on istuvale tööle märkimisväärne vaheldus. Lisaks parandab see mälu,” ütles Janno, kes töötab arvuti­spetsialistina. Ka teiste omasuguste hingedega läbikäimine ja ühe asja vedamine on teda viinud selle seltskonna ja tantsu juurde. “See tekitab tunde, et oled teises ajas, andes kõrvalpilgu. Võimaluse maailmast kõrvale astuda,” märkis Janno.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles