Pisipiiga diagnoos - insult - ehmatas vanemad keeletuks

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigused ei küsi: tublisid ja tragisid mänguhimulisi väikelapsi võib tabada täiskavanute haigus – insult.
Haigused ei küsi: tublisid ja tragisid mänguhimulisi väikelapsi võib tabada täiskavanute haigus – insult. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vahel pillub elu teele ootamatusi, millele ei olegi mingit loogilist seletust.Näiteks kui muidu tervet ja tragi väikelast tabab insult. Tundub ebatõenäoline ja isegi uskumatu. Aga just nii ühes Lääne-Virumaa perekonnas juhtus.

Pärast perekondlikku õhtusööki ning mõnusat koosolemist vanavanematega sõitis noor perekond koju. Lühikese autosõidu ajal hakkas neljaaastane Anete (nimed muudetud – toim.) kurtma tugevat peavalu ning puhkes hüsteeriliselt nutma. Ema Kristi tundis kohe, et asi ei ole õige.

Kodus sai pisipiiga lusikatäie valuvaigistit ning jäi tukkuma. Mõne minuti pärast tõusis tavaliselt terve ja aktiivne tirts nuttes üles ja oksendas ravimi välja. Ema kahtlustas esialgu kõhuviirust. Piiga oli alles hiljuti köhast ja nohust lahti saanud. Kui Anete taas peavalu kurtis, sai ta teisegi lusikatäie Panadoli. Öö möödus rahulikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles