Maaameti kaardirakendused on põlengu tõttu rivist väljas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaminister Siim Kiisler.
Keskkonnaminister Siim Kiisler. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Keskkonnaministeeriumi infotehnoloogiaosakonna serveribaasis puhkes eile põleng, mistõttu läksid muu hulgas maaameti kaardirakendused teadmata ajaks rivist välja.

Põhja päästekeskuse pressiesindaja teatel said päästjad väljakutse Tallinnas Mustamäe teel asuvasse majja kell 11.19. Keskkonnaminister Siim Kiisleri sõnul oli olukord tõsine, kuna põlengupaigas asusid muu hulgas maaameti serverid. “Mõjutatud saavad kõik riigi infosüsteemid, mis kasutavad maaameti kaardiinfot, ning mingil määral kõik keskkonnavaldkonna infoteenused,” ütles Kiisler, kelle sõnul lülitati põlengu tõttu hoones välja elekter ning seepärast olid maas ka kõik teised elektroonilised teenused.

Keskkonnaministeerium püüab serveriruumi tulekahju tõttu rivist väljas olevad haldusala e-teenused taastada järk-järgult. Esmalt kavatseb ministeeriumi infotehnoloogia keskus saada tööle ilmaandmeid edastavad keskkonnad emhi.ee ja ilmateenistus.ee ning haldusalasisesed e-teenused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles