Rakvere koalitsioon läks lõhki: volikogu esimeest ootabki umbusaldamine

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavolikogu istung.
Rakvere linnavolikogu istung. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Rakvere linnavolikogu eilsel istungil luges opositsiooni esindav EKRE liige Anti Poolamets ette umbusaldusavalduse ­IRL-ile, kes moodustas seni koos reformierakonna ja keskerakonnaga koalitsiooni. Umbusaldusavaldus läheb hääletamisele järgmisel reedel.

Umbusaldusavalduse tekst on järgmine: “Umbusalduse avaldamine Rakvere linnavolikogu esimehele Mihkel Juhkamile, linnavolikogu sotsiaalkomisjoni esimehele Marko Pomerantsile, linnavolikogu hariduskomisjoni esimehele Sven Hõbemägile ja Rakvere linnavalitsuse liikmetele Rainer Miltopile ning Tõnis Prulerile. Käesolevale avaldusele allakirjutajad rõhutavad, et Rakvere linnavolikogus pärast oktoobris 2017 toimunud valimisi moodustunud koalitsiooni koostöövõime ja vastastikune usaldus on kadunud. Rakvere linnavolikogus esindatud poliitiliste jõudude enamusel puudub usaldus Isamaa ja Res Publica Liidu esindajate suhtes. Piisava selgusega ei ole otsustatud mitmed olulised linna arengu küsimused. IRL takistab linnale seatud sihtide saavutamist.”

Avaldusele on alla kirjutanud 11 volikogu liiget, mis annaks napi enamuse, kuid kohal ei olnud näiteks Siret Kotka-Repinskit keskerakonnast, Marti Kuusikut EKRE-st ja Liivika Ivanovi reformierakonnast, kes oleksid hääletanud ilmselt ka umbusaldusavalduse poolt. Allkirjad korjati ilmselt eile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles