“Teeme ära!” talgud on juba alanud

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aseri kooli lõpuklassi noortel Merilin Viljastel (vasakul) ja Sandra Uusaial on sel nädalal ühed talgud juba seljataga – oma õpetaja talus. Laupäeval minnakse aga kogu kooliperega tervet alevikku korrastama.
Aseri kooli lõpuklassi noortel Merilin Viljastel (vasakul) ja Sandra Uusaial on sel nädalal ühed talgud juba seljataga – oma õpetaja talus. Laupäeval minnakse aga kogu kooliperega tervet alevikku korrastama. Foto: Kristel Allikmäe

“Talgud on väga lahedad,” ütleb Teele Eskor, kes oli tänavu koos klassikaaslastega oma õpetajal abiks katuseräästaid Viru-Nigula kihelkonna rahvarõivaseeliku triibuvärvidesse võõpamas. “On tore, et talguid hinnatakse, et eestlased kogunevad nõnda kokku midagi tegema,“ leiab ta. Ametlikult on kampaania ”Teeme ära!” raames registreeritud Lääne-Virumaal 125 võimalust oma käised üles käärida.

Viru-Nigula valda Koogu külla Männituka tallu kogunesid esmaspäeva hommikul talgutele Aseri põhikooli lõpuklassi lapsed. Nende klassijuhataja Kristel Allikmäe, kes on ühtlasi kunstiõpetaja, oli leidnud sobiliku ülesande: maalida katuseräästad triibuliseks ja teha talusilte.

“Esimene tund kulus meil mõõtmiseks ja arvutamiseks, siis segasime värvid kokku ning edasi läks juba väga kähku,” kirjeldab Kristel Allikmäe. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles