Rakke vald kuulutas välja veemajandushanke

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakke valla vapp.
Rakke valla vapp. Foto: Internet

Rakke valla kommunaalasutus, mis kuulub sajaprotsendiliselt valla omandusse, kuulutas esmaspäeval välja Rakke valla ühisveevärgi- ja kanalisatsioonisüsteemide projekteerimise ning rekonstrueerimise hanke.

Tööde arvestuslik maksumus on 1,86 miljonit eurot, millest valdava osa, 1,17 miljonit eurot, moodustab Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi toetus. Pakkumiste esitamise tähtaeg on 18. november.

Rakke vallavanem Andrus Blok rääkis, et lõplik hind selgub pärast pakkumiste avamist. Et ehitushinnad on viimasel ajal tõusnud, siis on ka näha, kas on võimalik ette võtta kõik kavandatud tööd.

Veemajandusprojekt näeb suuremate töödena ette Rakkes ja Sallas kokku 3,2 kilomeetri joogiveetorustiku ja 3,4 kilomeetri isevoolse kanalisatsioonitorustiku paigaldamist.

Samuti tuleb võitjal rekonstrueerida ja rajada 2,2 kilomeetrit survekanalisatsiooni­torustikku ning rekonstrueerida kolm ülepumpamisjaama.

Lisaks rekonstrueeritakse tööde käigus kaks reoveepuhas­tit – üks Rakkes ja teine Sallas – ning need hak­ka­vad tööle uutel alus­tel.

Asulates re­konst­ru­eeri­tak­se kok­ku kaks reo­vee­pump­lat ja raja­tak­se kolm uut.

“Meie eesmärk on tagada Salla ja Rakke elanikele puhas joogivesi ning reovesi kanaliseerida nii, et oleks võimalikult vähe keskkonnareostust,” ütles vallavanem Andrus Blok.

Hange on jagatud kaheks osaks ning pakkuja peab esitama pakkumuse mõlemale. Esimeses osas tuleb ehitustööd teha Rakke alevikus ning teises osas Salla külas.

Ehitus- ja rekonstrueerimis­tööd algavad tõenäoliselt järgmisel aastal ning need tuleb lõpetada 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles