Metallitoa naisjuht omandas kutse koos töömeestega

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ennast koostelukksepaks koolitanud Metallituba OÜ töötajad, üks kahest juhatuse liikmest Triin Toming (keskel) ja Rakvere ametikooli juhtkond jäädvustasid end, nagu kooli lõpetajatel ikka kombeks, ühispildile.
Ennast koostelukksepaks koolitanud Metallituba OÜ töötajad, üks kahest juhatuse liikmest Triin Toming (keskel) ja Rakvere ametikooli juhtkond jäädvustasid end, nagu kooli lõpetajatel ikka kombeks, ühispildile. Foto: Ivica Ednasevsky

Osaühingu Metallituba Haljala esinduses oli läinud reede tavapärasest pidulikum, sest aasta väldanud õppeprogrammi läbimise järel anti seal üle kutsetunnistus 11-le koostelukksepa erialal õpingud lõpetanud töötajale ja nende juhile.

Iseenesest polekski selles midagi erilist, kui mitte arvestada asjaolu, et ühes ettevõtte meesperega võttis nõuks koolipinki istuda ja oma teadmiste pagasit täiendada metallitööstuse perenaine Triin Toming.

Tunnistuste üleandmisel märkis Rakvere ametikooli direktor Kuno Rooba, et tegemist oli kooli ajaloo viimase kolme-nelja aasta kõige tõsisemat suhtumist näidanud töökohapõhise õppegrupiga. Tema öeldu tugines nii grupi õpetaja Arne Ildi tagasisidele kui ka kõige paremale indikaatorile, milleks olid kutseeksami tulemused. “Eestlane kipub jääma kiitust kuuldes kohmetuks, aga pean ütlema, et olite väga tublid. Kõik, kes alustasid, jõudsid lõpuni ja keegi ei jäänud kõrvale. Tegelikult on see selge kvaliteedinäitaja, et kõik, kes kutseeksamile läksid, tegid selle ära. Mul on selle üle äärmiselt hea meel,” rääkis ta. Rooba lisas, et üldiselt ei ole kutseeksamit tegeval inimesel, kes sel alal töötab, probleeme eksami sooritamisega. “Aga kas veavad teinekord natukene närvid alt või midagi muud, on üks-kaks, kes ei soorita kutseeksamit,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles