Laupäeval esitletakse mõnusaid plaate

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Revals lubab tänasel plaadiesitluskontserdil ilu, möllu ja ägedat õhtut.
Ansambel Revals lubab tänasel plaadiesitluskontserdil ilu, möllu ja ägedat õhtut. Foto: Maris Savik

Täna kell 21 toimub Buena Vista Sofa Clubis Revalsi plaadiesitlus.

Rokk, folk, kantri ja bluus kohtuvad ansambli esimesel kauamängival. 26 looga topeltalbum on 2017. aastal Tallinnas kogunenud bändi vastuvooluliseks vastulöögiks ühe hiti imedele.

“Olles palju aega veetnud Ameerika ühendriikides, tean, kui mõnus on olla autoroolis koos muusikaliselt mitmekesise rännakuga, kus saab nii kaasa laulda kui ka kaasa mõelda. Meie albumiga võid ühe jutiga sõita Häädemeestelt Suisleppa kordagi oma lemmikut plaadimasinas vahetamata,” võttis pika kuulamise eelised kokku solist Jaanus Saago.

Revalsi kaheksaliikmeline kogukond ei anna armu endale, pillidele ega ka publikule nii helikandjal kui ka elavas esituses.

“Olles bändi lühikese tegutsemisaja jooksul jõudnud päris paljudesse kohtadesse kodumaa pinnal ning saanud publiku ülimalt sooja tagasisidet, julgen väita, et oleme suutnud muuta inimeste suhtumist emakeelsesse kantrimuusikasse. Tule veendu selles ise!” kutsus bändi basskitarrist Danel Pandre.

Kell 22 esitlevad Rakvere teatri kohvikus armastatud muusikud Jaan Sööt ja Andre Maaker oma debüütplaati “Armastusfilm”.

Kontserdil kuuleb plaadil olevaid laule ja lugusid. “Armastusfilm” on pandud kokku muusikute enda, nende sõprade ja neid eriliselt puudutanud lugudest. Jaan Sööt ja Andre Maaker kohtusid lavalaudadel esimest korda 2016. aasta lõpus Viljandis.

Mõnusast koosmusitseerimisest jäi mõlemal tunne, et üht-teist oleks veel teineteisega jagada ja publikule jutustada kahe kitarri kooskõla ja laulude kaudu. Nii sai eelmisel suvel teoks edukas suvine kontserdireis ning juba sügisel asusid mehed Jaani köögis salvestama plaati, milleks kogunenud laulud rullusid filmi­stseenidena lahti, jutustades loo armastusest ja elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles