Virumaa Teataja ajakirjaniku lugu nomineeriti parimate sekka

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Viita-Neuhaus paremal.
Anu Viita-Neuhaus paremal. Foto: Meelis Meilbaum

 Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) žürii valis välja mullu Eesti ajakirjanduses ilmunud parimad lood.

Maakonnalehtede olemuslugude kategoorias esitati ajakirjanduspreemiate konkursile 46 tööd, kolme nomineeritu sekka jõudis ka Virumaa Teataja ajakirjanik Anu Viita-Neuhaus 8. detsembril ilmunud looga "Luuletaja, kel carcinoma linguae"

Võitjad tehakse teatavaks 8. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol. Kõik võitjad saavad 1000 euro suuruse preemia.

Žürii hindas teiste kriteeriumide seas kirjutamismeisterlikkust. Žürii märkis, et kõigis kolmes kategoorias – parim uudis, arvamuslugu, olemuslugu – oli huvitavaid leide, mis väärinuks üleeestilist tähelepanu. Konkursile esitatud artiklites oli mitu olulist teemat, mida küll maakonnalehed tõstatasid, kuid mis kahjuks üleriigilises meedias kajastamist ei leidnud. 

Žürii tööd juhtis Sakala peatoimetaja Hans Väre. Žüriisse kuulusid Tartu ülikooli ajakirjanduse magistriõppe programmijuht Ragne Kõuts, Saarte Hääle peatoimetaja ja Pressinõukogu esimees Gunnar Siiner, meediaekspert ja ajakirjanik Väino Koorberg ning Agenda PR kommunikatsioonibüroo asutaja Rasmus Kagge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles