Palmse Metall loodab maamessilt tagasi tulla tühjade kätega

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kompanjonid rõõmustavad: Palmse Metalli omanikud Bert Sild (vasakul) ja Janar Kalda Islandile mineva toodangu taustal.
Kompanjonid rõõmustavad: Palmse Metalli omanikud Bert Sild (vasakul) ja Janar Kalda Islandile mineva toodangu taustal. Foto: Meelis Meilbaum

Palmse Metalli üks omanikke Bert Sild peab eeloleval nädalavahetusel toimuvat maamessi kohalikele tootjatele heaks väljundiks. Ta lubab messile kaasa võtta kolm veoautotäit kaupa, ja kui hästi läheb, siis koormast ka lahti saada ning enamgi veel.

Palmse Metall on maamessil osalenud vähemalt 15 viimast aastat. “Räägitagu mis tahes, aga saab müüa Eestis toimuval messil küll,” ütles Bert Sild. “Laias laastus on eelmistel aastatel nii olnud, et oleme maha müünud kaasa võetud eksponaadid ja kaheksa kuni kümme käru veel peale selle.”

Palmse Metall on üks kahest Palmse külje all tegutsevast metallifirmast. Kuna kõrvalseisja kipub neid kahte ikka ja jälle omavahel segi ajama, veel kord selgitus. Esialgu oli prae­gune Palmse Metall Palmse Mehaanikakoja tütarettevõte. 2009/2010. aastal mindi lahku ja kahel ettevõttel on eri omanikud. Palmse Mehaanikakoda toodab kaubamärki Palms kandvaid metsaveotõstukeid, käesoleva loo peategelane Palmse Metall aga põllumajanduslikke (Palmse Trailer) ja ehitusvaldkonna (Robus) järelhaagiseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles