Epp Mäe pälvis aasta parima naismaadleja tiitli

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Mäe.
Epp Mäe. Foto: Arvet Mägi

Eesti maadlusliit tegi kokkuvõtte lõppevast hooajast ning valis aasta parimad sportlased. Naistemaadluses tuli tiitel taas Lääne-Virumaale, selle pälvis Eesti esimese naismaadlejana olümpiamängudele pürgiv Tudu neiu Epp Mäe.


Parimaks juunioriks valiti Tapa spordiklubi maadleja Rainer Viilveer ning parimaks juunioride vansueklassi treeneriks Allan Vinter Tapa spordiklubist.

Audentese spordigümnaasiumi abiturient Epp Mäe, kes suvel tuli juunioride Euroopa meistrivõistlustel naistemaadluses pronksile, tegi lõppenud hooajal debüüdi ka täiskasvanutest tippude konkurentsis maailmameistrivõistlustel ning sai hinnatava kaheksanda koha.

Olümpiapiletist jäi 19aastasel Epp Mäel esimesel katsel puudu vaid üks võit, nüüd ootavad kevadel ees uued võimalused. Viimased Londoni olümpiakohad jagatakse välja aprillikuus kolme nädala jooksul järjest toimuvatel turniiridel, kus Epul on pileti lunastamiseks vaja jõuda esimese kahe hulka.

“See ongi kehv, et turniirid toimuvad järjestikku. Kui neid on kolm, siis saame kahele minna. Kuna esimene toimub Bulgaarias, teine Hiinas ja kolmas Soomes, siis pole mõistlik sõita Hiinasse ja uuesti ajavahega harjuda, see läheks raskeks,” kommenteeris Epp Mäe viie kuu pärast algavaid võistlemise võimalusi.

Epu treeneri Arvi Aaviku sõnutsi seisab maadlustandemil nüüd selle lühikese aja kestel ees meeletu töö, et viia Epp nii füüsiliselt kui tehniliselt hoopis teisele tasandile, kui oli vajalik juunioride võistlustel.

Kui seekord olümpiapilet ainult unistuseks jääbki, pole Epu sõnul katki midagi.

“Minu eelis on see, et võrreldes teistega olen alles nii noor. Olen alles tee alguses ja mul on aega areneda ning uusi kogemusi saada,” lausus Epp Mäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles