Viitna šašlõkibaar saab Harjumaale tütre

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Veel valitseb Arturi Kiiu šašlõkibaaris tühjus, kuid maikuu jooksul loodab Artur Nersesjan esimesed kliendid vastu võtta.
Veel valitseb Arturi Kiiu šašlõkibaaris tühjus, kuid maikuu jooksul loodab Artur Nersesjan esimesed kliendid vastu võtta. Foto: Meelis Meilbaum

Kui 2014. aasta aprillis Arturi šašlõkibaar Viitna lähistel Rõmedal tuleroaks langes, kartsid paljud, et ei see mees enam jalule tõuse. Viis aastat hiljem, tänavu mais, avab Artur Nersesjan oma perefirma esimese tütarettevõtte Harjumaal Kiius.

Armeenlane Artur Nersesjan hakkas Viitna lähistel maantee ääres šašlõkki küpsetama 2005. aastal. Tänu soodsale asukohale ja ausale toidule sai Artur möödasõitjate seas kiiresti populaarseks, ning kui esialgu küpsetati ja söödi õues, siis 2008. aastal valmis statsionaarse söögikoha esimene osa.

Koht müüs ja turundas end ise, sest šašlõkk oli maitsev ning teenindus kaukaasiapäraselt sõbralik. Kliendid ei kadunud ka siis, kui rajati Viitna ümbersõit ja söögikoht jäi suurmaanteest pisut eemale.

Tagasi üles