Lääne-Viru turismiettevõtjad hakkavad katust ehitama

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kadri Jalonen Ida-Viru turismiklastrist julgustas läänevirulasi looma ühtset katusorganisatsiooni.
Kadri Jalonen Ida-Viru turismiklastrist julgustas läänevirulasi looma ühtset katusorganisatsiooni. Foto: Meelis Meilbaum

Lääne-Viru turismikaupmehed otsustasid viimaks ometi seljad kokku panna ja moodustada maakonnaülese “turismikatuse”. Oli ka viimane aeg, sest näiteks ainult internetiinfole toetuv rändaja satub netist saadud teadmistega parimal juhul vaid Aqvasse ja Lahemaale.

Paar nädalat tagasi lõbustasid Virumaa Teataja ajakirjanikud end ühel internetikaardil, mis tuli välja otsingumootorit kasutades ja oli suunatud just kui Lääne-Virumaad külastavale turistile.

Kaart oli interaktiivne ja puha, aga sassis mis sassis. See, et Tapa vaatamist väärt keskväljak oli paigutatud Valgejõe tänavale, Tamsalu vallamaja kusagile Einjärve sohu ja tingmärkidel polnud vahet, kas tegemist on pritsikuuri, Uljaste järve või Ilumäe kabeliga, oli veel väike möödapanek. Õigete sihtkohtade kõrvalt sai näiteks teada, et Rakvere Kolmainu kirik asub Miila seltsimaja kõrval, Põhjakeskuse söögikoht kusagil Kunda külje all ja Kundas tegutsev Kajakas omakorda Loksakülas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles