Sooja hingega Aqva spaa toob ja hoiab inimesi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Aqva spaahotelli idee autor ja juhataja Roman Kusma on püüdnud kuningliku lilla värviga tekitada Vahemere-äärset hõngu ja lõunamaist õhkkonda.
Aqva spaahotelli idee autor ja juhataja Roman Kusma on püüdnud kuningliku lilla värviga tekitada Vahemere-äärset hõngu ja lõunamaist õhkkonda. Foto: Ain Liiva

Aasta ettevõtte tiitlile pürgiv Aqva Hotel & Spa oli Roman Kusma ­unistus, millest ta ei julgenud iitsatada isegi sõpradele. See tundus nii hullumeelne. Ligi tosina aasta jooksul pole Aqva loorberitele puhkama jäänud. Paljude arvates Eesti parimas spaas hoitakse kõrget taset ja söandatakse ikka veel suurelt unistada.

Mereakvaarium mõnusas rütmis ujuvate värviliste kalapoeg Nemodega püüab hetkega Aqvasse tulijate pilke ning võidab südameid. “See oleks nagu teine maailm,” nõustub Aqva spaahotelli idee autor ja juhataja Roman Kusma. Niimoodi on. Kargest ja hallivõitu Rakverest lennutavad Aqva Vahemere-äärne hõng ja lõunamaine õhkkond iga sisseastuja valguskiirusel teise maailma otsa. See on see, mida Kusma on tahtnud ja suutnud luua. Millest ta on julgenud unistada. Juba siis, kui spaahotelli seinas polnud veel kivigi ja see kõrguski vaid tema ulmades.

Oli 2002. aasta. Roman Kusma tütred olid pisikesed ja pereisa soovis aastavahetust tähistada kuskil spaas. Lähim lahedam võimalus oli aga Soomes, Turus. Ligunedes Caribia-nimelise spaa lastebasseinis ja valvates oma kahe- ja neljaaastast tütrekest, mõtles ta: lahe, kui Rakveres oleks selline koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles