Halver Arendus hoiab end suurtellimuste valmisolekus

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Raivo Vidder asutas oma esimese mööblifirma 1999. aastal, nüüdseks on tema ettevõtted tublisti laienenud.
Raivo Vidder asutas oma esimese mööblifirma 1999. aastal, nüüdseks on tema ettevõtted tublisti laienenud. Foto: Vladislav Musakko

Haljala lähistel Vanamõisas tegutsev Halver Arendus OÜ ja samale omanikule Raivo Vidderile kuuluv Halver Mööbel OÜ majandavad mööblitootmise heitlikus maailmas. Ühel aastal on käive kaks miljonit eurot, teisel neli miljonit. Kõik sõltub suurtest eritellimustest, milleks peab pidevalt valmis olema, kuid samas tuleb ellu jääda ka siis, kui neid pole.

Näiteks sai Halver Mööbel tellimuse toota kolme kuuga uus mööbel kahe suure ristluslaeva sisustamiseks. 30 inimest said sellega tähtajaks hakkama, muu hulgas võttis osa põhiklientide varustamise enda kanda Halver Arendus. Muide: Singapuris läks mööbli kokkupanekuks vaja 700 paari töökäsi, aga see polnud enam tootja korraldada.

Halveri eesnimega “lapsukesi” on Raivo Vidderil tegelikult kolm. Esimesena sündis 1999. aastal Halver Puit, mis hakkas Vanamõisas “naabrimees” Bellus Furniture OÜ-le allhankena tootma voodikarkasse. Kümme aastat hiljem, 2009-ndal, tekkis põhifirma kõrvale Halver Arendus ja veel aasta hiljem Halver Mööbel. Nüüdseks on Halver Puidust saanud varahaldusfirma, 26 töötajaga Halver Arendus toodab Vanamõisas aga jätkuvalt voodikarkasse ning praeguseks juba palju suurema haruna ka köögimööblit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles