Kaks Virumaa Teataja olemuslugu on paremate seas

Virumaa Teataja
Copy
Eelmise aasta maakonnalehtede parima olemusloo kategoorias on nominendite seas Anu Viita-Neuhausi lugu "Lisa. Eluaegne omastehooldaja" ja Aivar Ojaperve artikkel "Talumees Ajvor Loll netipättide võrgus. Kuidas nad seda teevad?".
Eelmise aasta maakonnalehtede parima olemusloo kategoorias on nominendite seas Anu Viita-Neuhausi lugu "Lisa. Eluaegne omastehooldaja" ja Aivar Ojaperve artikkel "Talumees Ajvor Loll netipättide võrgus. Kuidas nad seda teevad?". Foto: Toomas Erapart

Eesti Meediaettevõtete Liidu žürii valis täna toimunud koosolekul välja parima maakonnalehes eelmisel aastal ilmunud uudis-, arvamus- ja olemusloo kandidaadid.

Maakonnalehtede olemusloo kategoorias on nominendite seas Anu Viita-Neuhausi Virumaa Teatajas 14. detsembril ilmunud lugu "Lisa. Eluaegne omastehooldaja" ja Aivar Ojaperve Virumaa Teatajas 15. novembril ilmunud artikkel "Talumees Ajvor Loll netipättide võrgus. Kuidas nad seda teevad?".

Anu Viita-Neuhausi olemuslugu saab lugeda SIIT ja Aivar Ojaperve lugu SIIT.

Anu Viita-Neuhaus ütles, et see on tema jaoks eriline lugu, mis soovis sündimiseks aega. "Nägin Lisa postitust kuid tagasi, siis ma ei teadnud, milline isiklik lugu seal taga peitub. Need erilised inimesed ja nende sõnad jäid mulle hinge. Andsin sellel loole oma südame," rääkis Anu Viita-Neuhaus.

Aivar Ojaperve sõnul sünnivad head lood juhuslikult. "Istusin koosolekul ja telefon helises. Päev oli närviline, võtsin kõne vastu ja sain aru, millega on tegemist. Lamp läks põlema. Lihtsalt ajakirjaniku sees olev verekoer hakkas niutsuma ja nii läks," kõneles Aivar Ojaperv.

Olemusloo kategoorias esitati konkursile 40 lugu. 

Võitjad avalikustatakse 6. märtsil Tallinnas õpetajate majas toimuval pressipeol.

Žürii tööd juhtis Saarte Hääle peatoimetaja ja Pressinõukogu esimees Gunnar Siiner. Žüriisse kuulusid Lõuna-Eesti Postimehe peatoimetaja Sirli Homuha, meediaekspert ja raadio Kuku saate "Olukorrast ajakirjanduses" toimetaja Väino Koorberg, Eesti kunstiakadeemia õppejõud ja ajaloolane David Vseviov ning Ekspress Grupi uuriva toimetuse juht Tarmo Vahter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles