Vana kooli ettevõtjatel on Kunda tsemenditehasega salaplaan

Copy
Aktsiaseltsi Eesti Tsement esindajate sõnul püüavad nad ära hoida 140 aasta pikkuse ajalooga Kunda tsemenditehase kadumist.
Aktsiaseltsi Eesti Tsement esindajate sõnul püüavad nad ära hoida 140 aasta pikkuse ajalooga Kunda tsemenditehase kadumist. Foto: Sander Ilvest

Rühm tuntud majandusinimesi tahab meelitada Eestisse Kreeka miljardäri, et osta üheskoos sakslastelt välja ajalooline Kunda tsemenditehas. Või kui see ei õnnestu, siis ehitada kõrvale hoopis uus vabrik.

Augusti keskel asutati suurelise nimega ettevõte AS Eesti Tsement, tegevusalaks tsemenditootmine. Firma loojad on endine riigikogu liige ja ettevõtja Lembit Kaljuvee ning Mehis Pilv, samuti ettevõtja, kellele kuulub näiteks Maailmakaubanduskeskuse kvartal (WTC) Tallinna kesklinnas. Nõukogusse kuulub lisaks neile Kaljuvee väimees, Eestis suuri tehaseid juhtinud ameeriklane David O’Brock. Juhatuses on ka Kaljuvee poeg Laur Kaljuvee.

Esialgu ümbritseb ambitsioonika nimega ettevõtet suur salapära. Laur Kaljuvee ütleb viisakalt, et tema ei soovi midagi rääkida, võtku ajakirjanik ühendust Mehis Pilvega. “Oleme otsustanud, et enne kui visioon paigas, ei räägi me midagi,” ütleb Pilv telefonis, lisades, et heal juhul kolme nädala pärast avaneb koduleht, kust saab juba kõike lugeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles