Pomemetis on kopad pidevalt ees

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Ettevõtte edukuse kohta saab esimese ülevaate parklast.
Ettevõtte edukuse kohta saab esimese ülevaate parklast. Foto: Ain Liiva

Kui kellelgi on “kopp ees”, siis on tavaliselt halvasti. Kadrina lähistel Kadapikul on Pomemeti tootmishoonel pidevalt kopad ees, aga neile tähendab see ainult head: ligemale seitsme miljoni eurose aastakäibega ettevõte, mille põhikaubaks on just nimelt kopad ja sahad, peabki valmistoodangut järjepidevalt uksest välja lükkama, et klientide soove täita.

Pomemet OÜ on rakverlaste Lõhmuste perefirma. “Ma ise alustasin keevitajana,” räägib pereisa Tarvo Lõhmus. “Koostööst soomlastega kasvas välja oma firma. Sügisel saame juba 25-aastaseks ja kogu selle aja oleme tootnud koppasid, sahkasid ja muid ehitusmasinate lisaseadmeid.”

Kadrina külje all Kadapikul on Pomemet täiesti juhuslikult, kinnitavad Tarvo ja Ann Lõhmus. “Alguses nokitsesime Sõmerul, aga Kadrina lähistel oli sobiv kaarhall müügis ja nii me siia jõudsimegi,” ütleb Tarvo Lõhmus. “Logistiliselt on see hea asukoht,” lisab Ann. Nüüdseks on kaarhallide asemele kerkinud uus, 5000-ruutmeetrise pinnaga tootmishoone ja kontoripool, kus muuhulgas ripub kelmikas maal Navitrollalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles