Virumaa Suvesaundile saab lugusid esitada kuni nädala lõpuni

Mart Rauba
Copy
2023. aasta Virumaa Suvesaundil pälvis  rahva lemmiku tiitli duo Wispels.
2023. aasta Virumaa Suvesaundil pälvis  rahva lemmiku tiitli duo Wispels. Foto: Marianne Loorents

Muusikakonkurss "Virumaa suvesaund 2024" on jõudmas esimese faasi lõppu, aga annab lugude saatmiseks ühe lisapäeva. Võistluslugusid saab esitada kampaanialehel virumaateataja.ee/suvesaund kuni pühapäeva, 12. mai südaööni ning esmaspäeva esimesel tunnil saadetud lugusid enam võistlema ei lubata. Rahvahääletus käivitub teisipäeval, 14. mail ning kestab 30. maini.

Lähipäevil avalikustatakse ka tänavuste võistluslugude esitusloend YouTube‘is, kuhu lisatakse eelžüriilt jaatava vastuse saanud palasid nädala lõpuni. Esitusloend muutub avalikuks kohe, kui sinna on lisatud kümnes lugu. Korraldajate kinnitusel ei pea seda enam kaua ootama: suvesaundi konkursi neljandal aastal on lugusid esitatud rekordilise kiirusega.

Oodatud on nii laulud kui ka instrumentaalteosed kõikides võimalikes žanrites. Eelžürii sõela läbimiseks on kõige olulisemad tingimused, et lugu oleks originaallooming, et see poleks avaldatud enne 12. märtsi ning et esitajal oleks tugev seos Lääne-Virumaaga. Täpsemad tingimused leiab lugude esitamise lehelt.

Konkursi lõpetavad kontsert ja auhinnagala, mis toimuvad tavapäraselt Rakvere linna päevade laupäeval, seekord siis 8. juunil Rakvere linna kultuurilaval Rahvaaias. Seal liidetakse rahva häältele kaheksaliikmelise žürii antud punktid ja selgub võidulugu, mille autorid saavad 500 eurot puhtalt kätte.

Tänavu kuuluvad Suvesaundi žüriisse Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedla, räpigrupi 5Miinust liige Kohver, poplauljatar Heleza, Rakvere teatri näitleja Laura Niils, laulja ja laulukirjutaja Sten-Olle Moldau, ooperilaulja Hälis Rünk, Raadio 2 "Metallioni" saatejuht Risto Mõtus ehk Madox ja eelmise Virumaa Suvesaundi võitja Tuuli Pruul.

Kuidas täpselt käib Virumaa suvesaundi tiitli, rahva lemmiku ja eriauhindade jagamine, loe SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles