Kaitseliidu Viru malevas käib rahulik võimuvahetus

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malevapealiku ametist lahkunud kapten Lembit Kerve(vasakul) annab töö üle kapten Rudolf Jeeserile.
Malevapealiku ametist lahkunud kapten Lembit Kerve(vasakul) annab töö üle kapten Rudolf Jeeserile. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Alates 7. aprillist kaitseliidu Viru maleva pealiku kohusetäitjaks asunud kapten Rudolf Jeeseri hinnangul peab kogu kaitseliidu tegevus olema suunatud riigi kaitsevõime tugevdamisele.


Kaitseväe logistikakeskuse juhataja kohalt kaitseliidu Viru maleva pealiku kohusetäitja ametipostile asunud Jeeser meenutas välismissioonil oldud aega Iraagis, kus kõikjal olid sildid, mis küsisid liitlasvägede mundrikandjatelt, mida on nemad konkreetsel päeval teinud Iraagi rahva heaks. Sama põhimõte kehtib Jeeseri hinnangul ka Eestis tegutsedes. "Igas liigutuses peame lähtuma sellest, et Eesti riik oleks tugev," sõnas ta.



Kaitseliidu Viru maleva tegevus on Jeeseri ütlust mööda tihedalt seotud koostööpartneritega. Neist olulisemateks nimetas ta kohalikke omavalitsusi, maavalitsust, politseid ja päästeteenistust.



Malevat üle andev ekspealik Lembit Kerve tunnistas, et kaitseliidus on probleeme koosseisu värbamisega. Omavalitsusjuhid on Kerve sõnul huvitatud noortele suunatud tegevusest. Samas tõdes ta, et avaliku elu tegelased ja võimukandjad ei kipu kaitseliitu astuma.



Kaitseliidu ja sinna kuuluva Viru maleva tugevustest rääkides nimetas Kerve asjaolu, et võrreldes 1990. aastatega on asi arenenud. Ta meenutas, et Järva malevas oli kunagi ainult üks kirjutusmasin.



Kerve sõnul on kaitseliidu Viru malevas väga tegusad kodutütred, naiskodukaitse ja noorkotkad.



Viru malevat juhtima asunud kapten Rudolf Jeeser ütles, et seoses majanduslangusega analüüsitakse malevas, kuidas on olukord tööjõuturul mõjutanud kaitseliitlaste aktiivsust.



Kapten Kerve lisas, et eelarvekärped on puudutanud ka kaitseliitu ja see sunnib näiteks vähendama kulutusi kontoritarvetele. Kerve sõnul saavad kõik malevaliikmed olukorrast aru ja suhtuvad sellesse mõistvalt.



Kui kaitseväe juhataja rahuldab kapten Lembit Kerve esitatud reserviminekuavalduse, siis mees enam staabiülemana jätkata ei saa. "Võtan aja maha ja mõtlen, mis edasi," sõnas Kerve ja kinnitas, et kaitseliidus tema tegevus jätkub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles