Riigi leib muutub raskel ajal ahvatlevamaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeõppus Väike-Maarja päästekooli harjutusväljakult
Päästeõppus Väike-Maarja päästekooli harjutusväljakult Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Mitmed riigiasutused, näiteks päästekeskus ja piirivalve, täheldavad kasvavat huvi seal töötamise vastu. Inimesed käivad end pakkumas vaatamata sellele, et uusi töötajaid praegu ei värvata.


Ida-Eesti päästekeskuse direktori Ailar Holzmanni sõnul on töölesoovijate hulk kasvanud alates eelmise aasta sügisest. Praegu tööpakkumisi pole, kuid inimestelt, kes on soovinud jätta avalduse või oma CV, on see ka vastu võetud, kirjutab

Põhjarannik

.

"Aga praegu on olukord, kus meil on valikut päris palju, kusjuures ka rasketes piirkondades, nagu Narva ja Sillamäe. Näiteks võtsime ühe poisi sel kevadel tööle, kes läks ilma suunamiseta Väike-Maarja päästekooli ja nüüd lõpetab. Ta käis meil praktikal, aga tal polnud mingit kindlust, et saab meile tööle. Kui üks töötaja lahkus, saime ta võtta," rääkis ta.

Suuremat tööotsijate tungi on märgata ka piirivalveametis. "Eks inimesed käivad ja helistavad, aga eelarvepiirangute tõttu ei saa kedagi võtta, kuigi eks vajadus on olemas," ütles Kirde piirivalvepiirkonna ülem Aimar Köss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles