Kaitseliidu pealik hakkab roose kasvatama

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KAITSELIIDU ÜLEM KOLONELLEITANT
RAIVO LUMISTE KINKIS ERRU SIIDUNUD LEMBIT
KERVELE NIMELISE VINTPÜSSI.
KAITSELIIDU ÜLEM KOLONELLEITANT RAIVO LUMISTE KINKIS ERRU SIIDUNUD LEMBIT KERVELE NIMELISE VINTPÜSSI. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Reedel pidulikult erru saadetud kaitseliidu Viru maleva endine pealik Lembit Kerve lubas hakata tekkivat vaba aega sisustama kalapüügi ja rooside kasvatamisega.


Reedel saadeti pidulikult erru kaitseliidu Viru maleva endine pealik Lembit Kerve. "Tahaks esialgu aastakese kala püüda," rääkis Kerve tulevikuplaanidest.


Ka plaanib Eesti kõige suurema staažiga kaitseliidu malevapealik viia ellu oma lapsepõlveunistuse ja hakata roose kasvatama.

Kaitseliidu kool ja naiskodukaitsjad olid Kerve unelmatega hästi kursis ja kinkisid talle errumineku puhuks roosiistiku.

Alates laupäevast erus olev Lembit Kerve sai aga ka märksa militaarsemaid kingitusi - kaitseliidu Saaremaa maleva pealik Toomas Luik tõi Pärnumaa, Läänemaa ja Saaremaa maleva poolt ühise kin­gitusena vanaaegse mõõga, kaitseliidu ülem kolonelleitnant Raivo Lumiste kinkis peastaabi poolt Kervele vana vintpüssi.

Lumiste rõhutas, et Lembit Kerve on eriliselt lugu pidanud noortest ja noortetöö on olnud tema jaoks südameasjaks.

"Kui vahepeal ütlesime, et kaitseliit kaotas oma juured, siis siin majas seda kindlasti ei juhtunud," lausus Lumiste kaitseliidu Viru maleva staabis.

Lembit Kerve hea sõber, maakonna politseijuht Lembit Kalda ütles, et tema nimekaimu poole võib alati pöörduda kõigi muredega.

Lembit Kerve meenutas, et nooruses oli tema kindel soov Nõukogude Liidust põgeneda, praegu on ta aga õnnelik, et see tal siiski korda ei läinud.

"Ma sain olla Eesti vabariigi taassünni juures, kaitseväe ja kaitseliidu taastamise juures, sain olla tegev Eesti liitumisel NATOga ja Euroopa Liiduga ning võidusamba rajamisel," rääkis mees.

"Kõik endale antud lubadused on täidetud ja ma võin rahuliku südamega reservi minna," lisas ta.

Kervet erru mineku puhul austama tulnud kolleegid ja koostööpartnerid püüdsid meest veenda oma värvikast elust mälestusteraamatut kirjutama.

Lembit Kerve ise jättis selle suhtes otsad lahtiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles