Väikefarmide toetuse tingimused muutuvad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soone talu piimafarm. Foto on illustreeriv.
Soone talu piimafarm. Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Möödunud reedel allkirjastatud Eesti maaelu arengukava 2007-2013 mikropõllumajandusettevõtte arendamise toetuse (meede 1.4.1) määrus täpsustab toetuse saamise nõudeid ning taotlusvorme. Muudatused aitavad taotlejal selgemini mõista toetuse saamise tingimusi, parandada toetuse taotlemisega seotud dokumentide ettevalmistamist ning sellega seotud kulutusi.


Mikropõllumajandusettevõtte arendamise investeeringutoetuse eesmärk on ajakohastada põllumajandustootmist ja parandada põllumajandustootmise konkurentsivõimet (sh uute tehnoloogiate kasutuselevõtu kaudu).



Toetust saavad taotleda põllumajandustootjad, kes annavad tööd vähem kui kümnele inimesele ja kelle aastane müügitulu koos muude ärituludega ja aastabilansi kogumaht ei ületa 31,29 mln krooni.



Maksimaalne toetussumma ühe taotleja kohta on kuni 1,56 miljonit krooni. Toetuse määr on kuni 35% (noore ettevõtja puhul kuni 55-60%) investeeringuobjekti maksumusest sõltuvalt investeeringuobjektist ja selle asukohast.



Meetme 1.4.1 käesoleva aasta taotlusvooru eelarveks on planeeritud 120 miljonit krooni. Toetused on finantseeritud 75% ulatuses Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfondist (EAFRD) ning 25% ulatuses Eesti riigieelarvest.



Kui abikõlblikke taotlusi laekub rohkem, kui on eelarves raha, koostab PRIA meetme hindamiskriteeriumide põhjal projektide paremusjärjestuse.


Taotlusvoorude täpse aja annab teada põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA).


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles