Sillamäe Sadama kahjum süvenes ligi 61 miljoni kroonini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erametsaomanikele kulub lisaraha marjaks ära.
Erametsaomanikele kulub lisaraha marjaks ära. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

AS-i Sillamäe Sadam kahjum süvenes 2008. aastal ligi 70 protsenti 61 miljoni kroonini.


Ettevõtte käive kasvas samal ajal 16 protsenti 177 miljoni kroonini, selgub Sillamäe Sadama majandusaasta aruandest.



Sadama kaubaveo maht oli mullu 1,7 miljonit tonni. Uue kaubagrupina lisandusid sõiduautod. Ettevõte märkis aruandes, et kaubavoole avaldas jätkuvalt negatiivset mõju Eesti ja Venemaa suhete jahenemine pärast 2007. aasta aprillisündumusi.

Audiitor juhtis aruandes tähelepanu sellele, et aastavahetuse seisuga ületasid ettevõtte lühiajalised kohustused käibevara 187 miljoni krooni võrra.

Likviidsuse parandamiseks pikendas ettevõte 2009. aasta aprillis olemasolevate laenulepingute tagasimaksetähtaegu, millega muutis lühiajalised laenud summas 72,6 miljonit krooni pikaajaliseks laenuks.

Ühtlasi on ettevõtte hinnangul 2009. aasta esimese kvartali majandustulemused oluliselt paranenud ning juhtkonna hinnagul on ettevõte võimeline oma lühiajalisi kohustusi täitma ning vajadusel on aktsionärid valmis ettevõtet täiendavate finantsvahenditega toetama, nähtub aruandest.

2008. aastal võttis sadam kasutusse Läänemuuli ja kolm uut kaid. Kavandatud konteiner- ja ro-ro terminali ehituse koos nelja täiendava kaiga ehituse lükkas ettevõte edasi tulevastesse perioodidesse.

Aruandeaasta keskmine töötajate arv oli 88, tööjõukulud ulatusid 19,5 miljoni kroonini.

Sillamäe Sadam kuulub kolmele äriühingule. Poolt äriühingust omab ekspeaminister Tiit Vähi kontrollitav AS Silmet Grupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles