Repliik: August väljaronimise alustamise aasta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Raigna
Raivo Raigna Foto: Tairo Lutter

Veebruaris algab idamaa kalendri järgi tiig­riaasta. Oluline on see aasta Euroopa väikeseks tiigriks nimetatud Eestile. XXI sajandit alustas Eesti majandus pikkade tiigrihüpetega.


Euroopa imetles nii Eesti kui meie sõsarate Läti ja Lee­du kiiret arengut. Ka meie viimane hüpe oli muljet­avaldav. Riike, mille majandus kukub aastaga rohkem kui 15 protsenti, leidub maailmas vähe. Meie saatusekaaslased on Läti ja Leedu.



2010. aasta on seega august väljaronimise alustamise aasta, mis nõuab riigilt ja rahvalt suurt kannatlikkust ja eneseületamist. Ühtlasi on see ka järelemõtlemise aasta, miks riik auku kukkus.



Ma­jandusbuumi eufoorias elati pillavalt, põhimõttel, et pärast meid tulgu või veeupu­tus. Veeuputus ei tule pärast meid, vaid nagu XX sajandi kogemused näitasid, elab iga põlvkond läbi oma draama. Ja mõni koguni kaks.



Usku, lootust ja armastust alanud 2010. aastaks!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles