Noored õpivad loodust tundma

Virumaa Teataja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsaviktoriinis tuleb vastata küsimustele metsast.
Metsaviktoriinis tuleb vastata küsimustele metsast. Foto: Küllike Rooväli

28. juunist 2. juulini toimub Lahemaal Vihasool noore
looduskaitsja kursus. Käesoleval aastal osaleb sellel 17 Lääne-Virumaa
õpilast, kes pääsesid kursusele konkursi ja aineõpetajate
soovituste alusel.

Lahemaa rahvuspark kuulub Euroopa loodus- ja kaitsealade ühendusse Europarc, mis ühendab rahvusparke, maastikukaitsealasid jms loodusalasid
36 Euroopa riigis.

Alates 2002. aastast korraldab Europarc üle-euroopalist noore looduskaitsja kursust (Europarc Junior Ranger). Nimetatud kursusest on alates 2006. aastast osa võtnud ka Lahemaa noored looduskaitsjad.

Kursus on mõeldud noortele vanuses 13-16 aastat. Viie päeva jooksul õpivad noored paremini loodust tundma, külastavad looduskeskusi, osalevad looduskaitselistel ning heakorratöödel.

Kursuse lõpus sooritavad õpilased õpitu kohta eksami. Kaks parimat osalevad järgmisel aastal koos juhendajaga rahvusvahelisel Europarc Junior Ranger kursusel, kus esindatakse Eestit ja Lahemaa rahvusparki.

2009. aasta parimad noored looduskaitsjad Linda Randoja ja Johanna Lehtmets sõidavad käesoleval aastal koos juhendaja Kaia Kautsiga Suurbritanniasse Mendip Hillsi.

Noore looduskaitsja kursust toetab SA KIK.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles